2009. október 31., szombat

Szemöldökformázás


Nem is gondolnád, hogy egy szépen formázott szemöldök mennyit dob az arcon és persze ez igaz az ellenkezőjére is, egy kócos, előnytelen szemöldök totálisan elrontja az összképet. Mi most megmutatjuk neked, hogyan is kell a szemöldököt formázni.


Annyi lányt láthatunk az utcán akik ultra vékony vagy éppen túl vastag vagy túl rövid szemöldökkel rendelkeznek. Talán ők nem gondolják vagy nem veszik észre, hogy az általuk formált szemöldök többet árt mint használ. Ez sok esetben annak köszönhető, hogy tudatlanul neki esnek csipesszel anélkül, hogy utánajárnának, hogyan is kell és mi az elfogadott. Mi most megmutatjuk neked, hogyan is kell helyesen formázni a szemöldököt, hogy te ne ess ebbe a hibába.

Forma kialakítása és szedés
Ha még nem volt formázva a szemöldököd az első és legfontosabb lépés a forma kialakítása. Ezt először célszerű szakemberre bízni, majd, 4-5 naponta már te is kiszedheted a kósza szálakat. Ám, ha ügyes vagy te magad is kialakíthatod a formát. A következő kép segít egy kicsit:

3 szívószálra vagy ceruzára lesz szükséged. Az egyik ceruzát az orrcimpád mentén egyenesen tartsd meg, itt fog kezdődni a szemöldök. A második ceruzát szintén az orrcimpádtól indítva a külső szemzugod mentén tartsd meg, itt fog végződni a szemöldököd. A harmadik ceruzát a másik két ceruza metszéspontjához tedd, ez adja majd a szemöldök ívét, csúcspontját.

Miután meghatároztad a szemöldök formáját jöhet a szedés. A szemöldököd és környékét kend be nyugtató krémmel, ecsettel vagy steril fogkefével fésüld át majd a szőrszálak tövétől határozott mozdulattal rántsd ki a kósza szőrszálakat. Vigyázz, ne szedd túl vékonyra! Felejtsd el a szuper vékony fazont, ma már egyáltalán nem divatos és nem is szép.

Miután végeztél fertőtlenítsd le a területet és kend be nyugtató krémmel.



Tippek
Ha a formázás után a szálak túl hosszúak vagy kiállnak szemöldök fésű vagy steril fogkefével fésüld fel a szálakat majd körömvágó ollóval vágd le.

Válassz jó minőségű csipeszt. Kerüld az egyenes végű változatokat, hiszen ezekkel nehéz megfogni a szálakat illetve csupán csonkítják azt, de nem tépik ki.

Szakértők szerint a szemöldök felső részét tilos megdézsmálni, hiszen elveszíti a ma oly divatos természetes hatását.

Ha a szemöldököd naponta bekened krémmel vagy növényi olajjal erősebbek és fényesebbek lesznek a szálak.

Még szebb és tartósabb eredményt érsz el, ha a szemöldökfésűre egy pici zselét teszel, majd átfésülöd szemöldököd, így a rakoncátlan szálak is a helyükre kerülnek.

Ha szemöldököd túl ritka, élettelen egy a színétől 1árnyalattal sötétebb kontúrceruzával , alapozóval vagy szemhéjpúderrel színezd picit, add meg a vonalát illetve töltsd ki a ritka részeket. Így formás, életteli szemöldököt kaphatsz.

1 megjegyzés:

  1. jó kis cikk! A kigyantázott tetkós szemöldökök nekem se tetszenek.. túl természetellenes.. Mondjuk nekem nincs kézügyességem a szemöldökszedéshez pedig tényleg nem nehéz... de hát ez van én gyáa is vagyok félek hogy elrintom :D

    VálaszTörlés